Vučić: "Nisam za nove izbore – imamo većinu"; "Dačić me zvao 10-12 puta"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je kazao da mu niko od protivkandidata nije čestitao ubedljivu pobedu na izborima.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.04.2022.

21:10

Vučić:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Mislim da mi niko nije čestitao i to mnogo više govori o njima nego meni. To je razlika između onih koji imaju snagu, principe i moral i onih koji nemaju".

Vučić je istakao da mu ne smeta što mu protivkandidati nisu čestitali, zato što mu je ceo svet čestitao.

"Kada sam rekao da niko nije imao ovakav uspeh oni su izvukli Miloševićeve rezultate zaboravljajući na to koliko je tada bilo više glasača", istako je predsednik.

Vučić je naglasio da je ponosan na svoj rezultat i na sve građane koji su izabrali odgovornu politku.

Dodao je da je za njegovo vreme izgrađeno najviše puteva, da su penzije i plate najbrže rasle, i da nije bilo ratova i sankcija.

Kako je naveo, ponosan je na to što "nije sticao glasove na podizanju tenzija", već na "delima koja su ostavili iza sebe".

O novim Izborima

Vučić je rekao da Srbija nije završila izborni proces.

"U mojoj partiji postoji veliki interes da se ide na parlamentarne izbore, zajedno sa gradskim. Oni su to mislili do kraja godine", rekao je Vučić.

Kako je naveo, on nije saglasan sa tim, bar oko parlamentarnih izbora, i da ljudima iz njegove stranke mora država da bude iznad stranačkih interesa.

Vučić je dodao da ne postoji mogućčnost da se ne formira vlada.

Razgovor sa Ivicom Dačićem

Istakao je da je razgovarao sa Ivicom Dačićem, i da ga je pozvao više puta.

"Zvao me je sigurno 10 do 12 puta od izborne noći. Ja sam zahvalan Dačiću na podršci, ali mi je čudno kako niko nije primetio da su oni billi 4 puta u vladi i kada nam nisu bili potrebni", rekao je Vučić.

Tvrdi da u kampanji nije bilo fer što je "on morao da vodi državu", a drugi su otišli na raspust i rekao da je to zamerio Dačiću.

"Nikom ne pada napamet da je naša 'gubitnička' lista odvojila duplo više od drugog na listi. Imamo 600.000 glasaova više od svih ostalih zajedno i to niko nije primetio", rekao je.

Naglasio je da smatra da nije korektno što analitičari ne ističu da je SNS pobednik izbora, ali da nije zadovoljan rezultatom SNS na izborima, a da nije sasvim zadovoljan ni svojim rezultatom, ali da je ponosan na njega i da je istorijski.

Kako je naveo, razumeo je poruke ljudi: "Hoćemo da Vučić vodi zemlju, pusi njega da vodi a mi ćemo da kukamo, ali kada je reč oko parlamentarnih - daj da galsam za neke druge, da nas Vučič čuje bolje i da nas sluša više. Ja sam to razumeo i ići ću još više među narod i da mu objašnavam šta se dešava. Narod je poručio da nisu zadovoljni svim mojom kadrovima - nisam ni ja. Narod je poručio da hoće da bude više upoznt sa tim šta se dešava - i ja sam to razumeo. Potrebne su velike promene u partiji koju vodim i da pomognem u tranziciji u nešto što će biti budućnost".

Rekao je da se nije se bavio uopšte strukturom i kadrovima i da mu je jedino u glavi kako da zemlju izvuče iz problema.

Čestitke iz regiona

Vučić je istakao da je otvoren za razgovore sa vanparlamentarnim strankama.

Kazao je da je dobio čestitku od svih lidera iz regiona, i da je jutros pričao sa Kovačevskim, a da je isto veče razmenio poruke sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: