"Pentagon finansira biolaboratorije u Ukrajini najmanje 14 godina"

Pentagon istražuje smrtonosne patogene u Ukrajini od 2007. do 2008. godine, rekao je voditelj Foks Njuza Taker Karlson.

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2022.

22:59

Tanjug/AP Photo

Karlson je tu tvrdnju izneo pozivajući se na dokumente koje je dao bivši visoki zvaničnik.

Novinar je naglasio da se neki od ovih radova odnose na biološko oružje.

"Sada znamo više. Ovog vikenda naš program je dobio niz dokumenata od bivšeg visokog američkog zvaničnika koji pokazuju da su američke vlasti, preko Pentagona, zaista finansirale istraživanje smrtonosnih patogena u Ukrajini", rekao je Karlson.

On je dodao da je prema jednom od dokumenata Pentagon odobrio razvoj "projekta mapiranja više patogena" kako bi se, između ostalog, "uzeli molekularni potpisi patogena endemičnih za Ukrajinu i za prenos sojeva".

"Dakle, potvrđeno je ono što smo objavili u našem programu. Pentagon zaista proučava patogene u Ukrajini. Još uvek ne znamo tačno prirodu ovih studija. Objašnjenja koja su nam dali su smešna. Ne znamo koliko dugo je to rađeno, ali znamo da je prošlo najmanje 14 godina", rekao je novinar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

22 h

Podeli: