Istorija 6

08.05.2024.

8:13

Otkriveno kupatilo Aleksandra Makedonskog u kom je imao "homo-erotske" kupke sa prijateljima

Arheolozi su otkrili sobu u Grčkoj nakon 2.300 godina u kojoj se Aleksandar Makedonski kupao na "homo-erotski način sa svojim ljubavnikom".

Izvor: B92.net

Otkriveno kupatilo Aleksandra Makedonskog u kom je imao "homo-erotske" kupke sa prijateljima
Shutterstock/Andreas Wolochow

Podeli:

Reč je o palati koja je simbolizovala zlatno doba antike.

Smeštena u ceremonijalnom centru drevnog makedonskog kraljevstva, palata Aigai, od 15.000 kvadratnih metara je tri puta veća od Partenona, sa gradskim zidinama, dvorištem, hramovima, svetištima, pozorištem, palestrom, ili školom boksa, i grobnicama, piše Daily Mail.

Sada su arheolozi otkrili palestru i kupatilo gde se tinejdžer Aleksandar kupao go sa svojim saputnikom iz detinjstva, ljubavnikom i budućim vojnim zamenikom Hefestionom.

Ovo otkriće, u kraljevskom gradu Aigai, današnjoj Vergini, u severnoj Grčkoj, otkriveno je u poslednjoj epizodi emisije "Blago sveta Betani Hjuz".

"Postoji masivni odvod urezan u stenu i zajedničko kupatilo. Ovde se kupao Aleksandar Veliki sa svojim drugovima, svojim čuvenim miljenikom Hefestionom i svim onim mladićima koji su tada putovali s njim u pohode i posle njegove smrti prepirali se oko njegovog carstva", navodi se u emisiji.

"Postojali su svi ti obredi prolaza kroz koje su prošli. Bili su neverovatno aktivni u teretani, tukli su se i rvali. Bili su obučeni za lov. „Zamislite ta zajednička kupatila na kraju fudbalskih utakmica. Zaista je visceralni trenutak biti tamo i zamišljati Aleksandra kako se kupa na divan homo-erotski način sa svojim tinejdžerskim pratiocima punim testosterona", ističu u emisiji.
 

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: