Vučić: "Da li je Milošević kriv? Kriv je onaj ko je napao. Kriv je NATO"

Aleksandar Vučić govoreći o NATO agresiji na SRJ, je rekao da glupo zvuči kada Rusiju optužuju za agresiju, a onda ih neko podseti na to šta su oni uradili.

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2022.

21:55

Vučić:
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

"Ljudske živote ne možete da vratite. Danas, posle 23 godine, najbolje se vidi koliko je užasna, pogrešna i protivpravna bila akcija 19 NATO zemalja. U svetu u kom nema morala, vrednosti i principa, mi moramo da čuvamo naš moral, naše vrednosti i principe međunarodnog javnog prava. To Srbiji daje dodatnu snagu i moralnu i slobodarsku notu koja je suština opstanka naše nacije", istakao je.

Vučić je objasnio da je Rusija 1999. godine bila slaba pod Jeljcinom.

Istakao je da će biti teških odluka, ali da taj glavni pravac moramo da čuvamo.

"Treba da poštujemo moral, ali ne po cenu da ugrozimo sopstveni narod. Milošević je bio suočen sa nečim što ne bi mogao da prihvati niko", rekao je.

Prokomentarisao je i šta bi on radio na mestu Slobodana Miloševića.

"Posle nekoliko dana, ja bih to prekinuo, ostavkom ili bilo čim, prekinuo bih, mnogo je 78 dana", istakao je.

Kako je naveo, znali smo da nam niko nije niti će nam pomoći.

"Ne zaboravite tada nam je i Rusija glasala za sankcije. Da li je Mkilošević kriv? Kriv je onaj koji je napao zemlju. Kriv je NATO".

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: