Utorak, 22.03.2022.

11:51

Poruka iz Moskve: Teško vreme za Ruse

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se "Moskva ne bavi banditizmom" i da je Rusija predala nacrt dokumenata ukrajinskoj strani u okviru pregovora.

Izvor: B92

Poruka iz Moskve: Teško vreme za Ruse
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Moskva se ne bavi banditizmom", reagovao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na Bajdenove izjave o mogućnosti sajber napada iz Rusije.

"Što se tiče reči Zelenskog o referendumu u Ukrajini, Peskov kaže da je to "suverena država, da možda postoje unutrašnje procedure, ali da postoje i pregovori" i dodao da "Rusija ne stvara nikakve posebne strukture na teritorijama Ukrajine oslobođenim od nacionalista".

"Rusija je odavno predala nacrt dokumenata ukrajinskoj strani u okviru pregovaračkog procesa – Kijev je odgovorio na neke, a na neke nije", rekao je portparol Kremlja.

Peskov je ocenio da međunarodno pravo zapravo ne funkcioniše, a da druge vrste prava sada ne funkcionišu u evropskim zemljama.

"Histerija je takva da ne dozvoljava Evropljanima da trezveno donose odluke. Dakle, sada je zaista veoma teško vreme za Ruse i one koji govore ruski koji žive u inostranstvu", rekao je on.

Peskov odgovorio na pitanje da li Kremlj uzima u obzir mišljenje Rusa koji ne podržavaju operaciju u Ukrajini.

"Ogromna većina građana, a statistike i ankete pokazuju da je to preko 75 odsto, podržava specijalnu operaciju, podržava akcije predsednika Rusije."

"Postoji veoma aktivno objašnjenje ciljeva i zadataka ove operacije, razloga za ovu operaciju. I nadamo se da će oni koji se ne slažu s tim shvatiti šta se dešava. Osim toga, veoma je važno da oni koji se ne slažu, ipak počnu da prate tokove laži koje dolaze sa Zapada o tome šta se dešava, i da shvate da nije sve ono što se daje tim u vestima istina", rekao je.

Istovremeno, Peskov je naglasio da se čuje i mišljenje Rusa koji ne podržavaju specijalnu operaciju: "Naravno, slušamo mišljenja. Ali ipak, manjina je manjina".

Peskov je odbio da komentariše gubitke ruske vojske u Ukrajini, rekavši da je to prerogativ samo Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: