Bajden napravio veliku grešku?

Bivši američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton optužio je Džoa Bajdena i NATO da su napravili strateške greške pre početka vojne intervencije.

Izvor: B92

Subota, 19.03.2022.

23:16

Bajden napravio veliku grešku?
Foto: Profimedia

"Mesecima su SAD i NATO na čelu sa predsednikom Džozefom Bajdenom ponavljali da neće biti nikakve intervencije zapadnih trupa u Ukrajini. To je bila velika greška", rekao je Bolton za nemačku mrežu RND.

Prema njegovim rečima, protivniku kao što je ruski predsednik Vladimir Putin nikad ne treba dozvoliti da "vam vidi karte", prenosi Bild.

"Bilo bi bolje da Bajden nije ništa govorio o mogućem slanju zapadnih vojnika proteklih meseci, kako za bezbednost Ukrajine, tako i za mir u svetu", rekao je Bolton i dodao da se sada vodi najveća borba u Evropi od 1945. godine.

Bolton je bio američki ambasador u Ujedinjenim nacijama tokom mandata predsednika Džordža Buša, a bio je i na funkciji savetnika za nacionalnu bezbednost u administraciji bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: