Somalija: U napadu bombaša samoubice ubijen poznati novinar

Bombaš samoubica iz grupe Al Šabab ubio je danas u Mogadišu sebe i poznatog somalijskog novinara, a u terorističkom napadu je povređeno još nekoliko osoba.

Izvor: B92

Subota, 20.11.2021.

21:44

Somalija: U napadu bombaša samoubice ubijen poznati novinar

Novinar Abdiaziz Mohamed Guled, poznatiji kao Abdiaziz Afrika, izveštavao je o delovanju terorističke grupe Al Šabab za somalijski državni "Radio Mogadiš".

"Mog rođaka Abdiaziza je ubio bombaš samoubica odmah nakon što je izašao u restoran, umro je na putu za bolnicu", izjavio je njegov rođak Abdulahi Nur za Rojters. Al Šabab je potvrdio da stoji iza ubistva, a ova islamistička organizacija često izvodi slične terorističke napade.

"Mudžahedini su dugo lovili Abdiaziza. On je počinio zločine protiv islama, bio je umešan u ubijanje mudžahedina", rekao je za Rojters telefonom Abdiasis Abu Musab, portparol Al Šababa.

Četiri osobe su povređene u napadu, koji se dogodio u blizini prometnog restorana, potvrdili su svedoci Rojtersu.

Jedan od povređenih je direktor Somalijske nacionalne televizije, navela je medijska kuća na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: