"Neverovatan čovek, voli svoj narod i zemlju"; čuveni ruski novinar o Vučiću VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju čuvenom ruskom novinaru Vladimiru Solovjevu, koji će biti emitovan pre susreta sa Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Nedelja, 14.11.2021.

12:00

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Solovjev, koji vodi i popularni jutjub kanal, objavio je i najavu u kojoj je nekonvencionalno, ali pohvalno govorio o predsedniku Vučiću.

"Predsednik Vučić se ozbiljno pripremio. Sve u svemu on je neverovatan čovek. Uči ruski jezik, interesantno govori... Otvoren je čovek, mnogo voli svoj narod i svoju zemlju, Pravi čovek. Pri tome je pozamašan, visok je dva metra, krepak, kao neki bogatir (ruski vitezovi iz srednjeg veka)", rekao je Solovjev. Vučić je u intervjuu govorio o predstojećem sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom i temama o kojima će razgovarati sa njim.

Tu je pre svega mislio na energetsku krizu u Evropi, cenu gasa i povećanje obima snabdevanja.

"Ovoga puta imaćemo mnogo konkretnih stvari o kojima ćemo razgovarati. Pored političke agende, nešto mogu da kažem, a ostaviću nešto za razgovor jedan na jedan. Rekao bih da je pitanje svih pitanja ovde u Srbiji - gas", rekao je Vučić.

Vučić je takođe potvrdio i još jednom jasno rekao da Srbija nikada neće uvoditi sankcije Rusiji, po bilo čijem zahtevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: