Ruski diplomata pronađen mrtav u Berlinu, Nemci tvrde da je Putinov špijun FOTO

Ruski diplomata pronađen je mrtav blizu državne ambasade u Berlinu, objavila je policija.

Izvor: B92

Petak, 05.11.2021.

12:22

Ruski diplomata pronađen mrtav u Berlinu, Nemci tvrde da je Putinov špijun FOTO
EPA/FILIP SINGER

"Špigl" prenosi da je on pronađen mrtav 19. oktobra na trotoaru kod ambasade. Prema izveštajima, on je pao sa gornjeg sprata.

Raša tudej javlja da je muškarac star 35 godina, zaposlen u ambasadi, pao sa prozora.

Kako navodi nemački "Špigl", on je radio kao sekretar u ruskom diplomatskom predstavništvu. Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke saopštilo je da ima informaciju o smrti radnika ruske ambasade, ali je odbilo da objavi detalje zbog privatnosti podataka te osobe, javlja "Sputnjik".

"Mogu da vam kažem da ministarstvo zna za incident. Molim vas da razumete da ne mogu da obelodanim više detalja zbog bezbednosti ličnih podataka preminule osobe i njene porodice", kazao je portparol tog resora Kristofer Burger.

"Bild" ističe da su nemačke službe bezbednosti označile 35-muškarca kao špijuna koji je radio za rusku Federalnu službu bezbednosti.

Ambasada Rusije nije dozvolila autopsiju, navodi "Špigl". Iz Ambasade su rekli da je reč o "tragičnom incidentu" koji ne želi da komentariše iz "etičkih razloga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: