Kremlj odbacio Bajdenove kritike

Kremlj je danas odbacio kritike predsednika SAD Džozefa Bajdena izrečene na račun nedolaska ruskog predsednika Vladimira Putina na samit u Glazgovu.

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2021.

15:27

Kremlj odbacio Bajdenove kritike
Foto: Depostiphotos/matwey

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov tim povodom je poručio da je Moskva "ozbiljna po pitanju klimatskih promena" i izrazio neslaganje s optužbama Bajdena da Kina i Rusija nisu uspele da demonstriraju liderstvo u borbi sa klimatskim promenama, prenosi list "Moskva Tajms".

Komentarišući izjavu predsednika SAD Džozefa Bajdena o požarima u ruskoj tundri i tvrdnju da "Putinova tundra bukvalno gori, a da on (Putin) ne preduzima ništa", portparol Kremlja Dmitrij Peskov podsetio je na katastrofalne šumske požare koji besne u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Tundra zaista gori, ali ne bi trebalo zaboraviti na šumske požare u Kaliforniji, Turskoj i drugim zemljama sveta", rekao je Peskov, preneo je ranije TAS S.

Predstavnik Kremlja je poručio da Rusija ne umanjuje značaj samita u Glazgovu, ali je i podsetio da su akcije Rusije "dosledne, promišljene i ozbiljne“.

Peskov je poručio da je Moskva svesna efekata klimatskih promena, da se zapravo suočava sa "ozbiljnijim izazovima" od drugih zemalja i da ima dugoročne planove za smanjenje emisije štetnih gasova i diversifikaciju izvora energije.

On je rekao da Bajden možda nije bio svestan ovih planova kada je govorio u Glazgovu i da će, kada se dva lidera sledeći put budu sastala "predsednik Putin imati odličnu priliku da kaže predsedniku Bajdenu šta mi radimo po pitanju klime".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: