Varheji danas u Strazburu: Predstavlja paket proširenja, izveštaj - da li Srbija ispunjava kriterijume

Evropski komesari će danas na sastanku u Strazburu usvojiti Paket proširenja,

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/JOHN THYS / POOL
EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

Paket proširenja uključuje i godišnji izveštaj o napretku Srbije u ispunjavanju kriterijuma za članistvo u EU, potvrđeno je u Evropskoj komisiji.

"Komesar (Oliver) Varheji će Paket proširenja predstaviti na konferenciji za medije u 17:15 nakon što će ga izložiti poslanicima Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta", najavljeno je u Komisiji.

Evropski parlament je ranije najavio da će komesar za proširenje, Oliver Varheji, 19. oktobra od 15 časova na sastanku Spoljnopolitičkog odbora u Strazburu predstaviti Paket proširenja za 2021. godinu.

Paket proširenja koji sastavlja Evropska komisija obuhvata procenu stanja i reformi u zemljama u procesu pristupanja Uniji.

Paket uključuje i pojedinačne izveštaje za zemlje sa Zapadnog Balkana i Tursku koje su u različitim stadijumima pristupanja EU.

Paket proširenja se objavljuje jednom godišnje i predstavlja najznačajniji dokument kojim se ukazuje na stanje u svim oblastima, procenjuje ispunjavanje ekonomskih i političkih kriterijuma i daju prepruke za dalje reforme zemalja na puta ka članstvu u EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu