Počinje kažnjavanje na Kosovu i Metohiji – nigde bez stikera na tablicama

Kosovska policija će od danas kažnjavati sve vozače koji ne sprovede odluku o stavljanju stikera na tablice koje izdaje Srbija, prenosi Gazeta ekspres.

Izvor: B92

Petak, 08.10.2021.

12:42

Počinje kažnjavanje na Kosovu i Metohiji – nigde bez stikera na tablicama
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve građane da preuzmu stikere u centrima za registraciju vozila ili najbližim policijskim stanicama.

Odluka Ministarstva usledila je posle dogovora između Kosova i Srbije u Briselu da se simboli na tablicama pokriju nalepnicama.

Primena stikera počela je 4. oktobra i trajaće šest meseci, posle čega se očekuje da će se doći do dogovora o trajnom rešenju.

Podsetimo, nalepnice mogu da se preuzmu na graničnim prelazima ili u Centrima za registraciju, kojima će prelepiti državne simbole.

Isto ovo važi za tablice sa oznakama kosovskih gradova koje izdaju organi Srbije, naveli su za Radio slobodna Evropa (RSE) iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: