Lociran, srušio se; svi putnici poginuli

Identifikovano mesto pada aviona An-26, koji je leteo iz Petropavlovsk-Kamčatskog do naselja Palana i sa kojim je izgubljena veza pre sletanja.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 06.07.2021.

09:28

Lociran, srušio se; svi putnici poginuli
Shutterstock/Oscar Moncho

Pretpostavlja se da se avion srušio u more, rekao je predstavnik hitne službe za agenciju, prenela je agencija RIA Novosti. Prema preliminarnim podacima svi koji su se nalazili u avionu su stradali, preneo je Sputnjik internešenel saopštenje zvaničnika ruske službe za hitne intervencije.

Takođe, oglasila se i ruska federalna agencija za vazdušni saobraćaj koja je saopštila i da su pronađeni delovi srušenog aviona.

Interfaks javlja da se smatra da je avion used slabe vidljivosti udario u liticu dok se spremao za sletanje.

Prema različitim podacima, na letu je bilo 28 ili 29 putnika.

Na mesto pada aviona odmah su upućene sve raspoložive spasilačke jedinice iz regiona, helikopteri, avion i vojska. Takođe, ka mestu nesreće krenula je i jedna podmornica ruske mornarice. Potraga za putničkim avionom biće uz pomoć avijacije nastavljena do mraka, izjavio je generalni direktor Kamčatske vazduhoplovne kompanije Aleksej Hrabrov.

Ministarstvo za vanredne situacije je, takođe, demantovalo spekulacije da je registrovan slab radio-signal od nestalog aviona, javlja Sputnjik.

Meteorološki uslovi na mestu gde je sa avionom prekinuta komunikacija su složeni, oblačno je i maglovito.
Podsetimo, rusko ministarstvo za krizna stanja istražuje šta se dogodilo s avionom Antonov An-26 nakon prekida komunikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: