Rusija još ne skida SAD sa liste neprijateljskih zemalja; Putin: Bez promena

Moskva -- Trenutno ne postoji osnov po kojem bi Rusija skinula SAD sa liste neprijateljskih zemalja.

Izvor: Tanjug
Podeli
(EPA-EFE/Sputnik/KREMLIN POOL)
(EPA-EFE/Sputnik/KREMLIN POOL)

Pročitajte još:

Putin: "NATO nas je nasamario"

Kao nikad do sada, Putin je zapretio direktno VIDEO

Naime, pre nego što se primene sporazumi postignuti tokom nedavnog razgovora predsednika Vladimira Putina i predsednika Amerike Džozefa Bajdena, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

On je precizirao da razgovori na najvišem nivou vode ka "razumevanju gde je besmisleno razgovarati, gde je konverzacija neophodna, gde se strane kategorički ne slažu, a gde mogu sarađivati u punoj harmoniji".

"Međutim, bilo kakvo razumevanje visi u vazduhu dokle god nema primene relevatnih radnih mehanizama i bez konkretizovanja dogovora. Lideri ne mogu da pričaju o detaljima zbog određenog vremenskog pritiska, oni pričaju uopšteno, o generalnim stvarima, ali se detalji kasnije razrađuju na radnom nivou", dodao je Peskov.

Peskova su novinari upitali da li postoji mogućnost da Rusija skine SAD sa liste neprijateljskih zemalja posle sastanka Putina i Bajdena u Ženevi prošle srede.

"Dok primena ne stupi na snagu, dok se ne vide rezultati sporazuma, nema razloga da se naprave promene o kojima ste pitali", pojasnio je portparol Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu