Smenjen ambasador Srbije u Poljskoj

Nikola Zurovac, ambasador Srbije u Poljskoj, smenjen je danas na sednici Vlade Srbije.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ Koca Sulejmanovic/ arhiva
EPA-EFE/ Koca Sulejmanovic/ arhiva

Njegovu smenu je najavio ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, jer je potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici sa još 40 ambasadora bez konsultacija sa Beogradom.

Kako prenose mediji, Zurovac je pismo potpisao dan uoči posete Nikole Selakovića Poljskoj, što je naišlo na negativnu reakciju tamošnjih konzervativnih vlasti, zbog čega je navodno otkazana poseta šefa srpske diplomatije.

Nikola Selaković danas je izjavio da povod za opoziv ambasadora Srbije u Poljskoj nije bio u sadržini pisma koje je potpisao, već u tome što o svom postupku nije obavestio ministra, kojem odgovara za svoj rad.

"Ambasador nikoga nije obavestio o tome. Mi ne govorimo o predmetu pisma i njegovoj sadržini. Da izbegnem sve insinuacije, nije u pitanju sadržina pisma, već propust ambasadora Srbije što pristupa nečemu o čemu ne obaveštava onoga kome odgovara za svoj rad", rekao je Selaković i dodao da šta god da je Zurovac potpisao, a da nije pitao, može da naruši neki odnos i to je problem, prenose mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu