Zvicer je "porodičan i pošten čovek", tvrdi njegov advokat

Advokat Radoja Zvicera u pismu koje je poslao navodi da "nije istina" ništa što je izgovoreno protiv Zvicera u dnevnim medijima.

Izvor: B92
Podeli

Kao i da će on "biti dostupan nadležnim organima Srbije kada bude uveren da će postupak protiv njega biti u skladu sa zakonom i bez pritisaka na rad tužilaštva i suda od strane bilo koga".

Pročitajte još:

Ko je Zvicer?

Narko karteli čuvaju Džonija i Zvicera: "Lojalnost plaća na neki način"

Bezbednosne službe locirale Zvicera? Mediji: Policija mu "diše za vratom"

On neprestano menja boravište, pa čak i države, a policija mu je za petama: Ko je Radoje Zvicer? VIDEO

Dan: Zvicer podneo zahtev za ukrajinsko državljanstvo, pojačao obezbeđenje

"Radoje Zvicer nema nikakve veze sa izvršenjem bilo kog krivičnog dela koje je izvršeno na teritoriji Srbije. Radoje Zvicer nema nikakvih saznanja o izvršenju bilo kog krivičnog dela na teritoriji naše zemlje (Crne Gore). Radoje Zvicer nije okrivljeni u postupku koji se vodi protiv Belivuk Veljka pred Tužilaštvom za organizovani kriminal", naveo je advokat u pismu "Informeru".

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer nalazi se u bekstvu otkako je u Crnoj Gori krajem aprila uhapšen drugi vođa ovog klana Slobodan Kašćelan i još nekoliko pripadnika klana. On je u operativnim policijskim podacima označen kao jedan od najopasnijih ljudi u regionu.

Njegov advokat je u pismu medijima navedeno da je Zvicer "porodičan i pošten čovek protiv kog se vodi medijska haranga".

"Svako povezivanje Radoje Zvicera sa bilo koji krivičnim delom i navođenje "ćevapa" "hanibala", "ljudoždera" predstavlja najbezobzirnije uvrede i neistine izrečene prema njemu. Radoje Zvicer i ja kako njegov branilac ne tražimo ništa više od zakonitog i korektnog vođenja postupka pred nadležnim državnim organima, uz poštovanje ljudskih prava, ne mešanja u rad tužilaštva, kao i da se prestane sa izmišljotinama i hajkom protiv mog klijenta. Zaštitu prava Radoja Zvicera tražićemo pred nadležnim državnim organima Republike Srbije, a obratićemo se i nadležnim međunarodnim institucijama i stranm ambasadama, a sve u cilju poštovanja osnovnih ljudskih prava i zakonitog vođenja postupka. Zvicer će biti dostupan nadležnim organima Republike Srbije, počev od tužilaštva i suda, kada bude uveren da će postupak protiv njega biti u skladu sa zakonom i bez pritisaka na rad tužilaštva i suda od strane bilo koga", zaključio je njegov advokat.

Prema operativnim policijskim podacima Srbije i Crne Gore Zvicer je vođa ozloglašenog kavačkog klana koji stoji iza više od 30 likvidacija. On je označen i kao direktni šef Velje Nevolje koji je predvodio "beogradski ogranak" ovog klana i po njegovom nalogu obavljao neke od najprljavijih poslova za njih. Sumnja se da je Zvicer direktni nalogodavac nekih od svirepih likvidacija koje je klan Velje Nevolje izvršio u kući strave u Ritopeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu