Drama NBA košarkaša: Avion naleteo na jato ptica, stradali motori VIDEO/FOTO

Na putu za Memfis čarter koji je prevozio košarkaše NBA tima Juta Džez naleteo je na jato ptica. Stradao je nos aviona i motori, ali uspeli su da slete.

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2021.

08:57

Default images

Oni su u četvrtak rano ujutru po srednjoevropskom vremenu rebali da igraju utakmicu NBA lige protiv Memfis Grizlisa. No, odmah nakon što je kompletna ekipa Jute s igračima i osobljem poletela, u 13.15 sati po lokalnom vremenu, avion je naleteo na jato ptica.

Tom prilikom nastala je drama u zraku i panika, a avion je znatno oštećen. Igrači su bili svesni što se događa, čak su i čuli glasnu eksploziju na levom motoru te su videli bljesak.

Pilot je uspeo okrenuti avion i nakon 25 minuta je sleteo je na aerodrom u Solt Lejk Sitiju.

Na svu sreću, avion je uspeo da sleti. Svi su u šoku, ali su dobro", rekao je portparol kluba. Inače, oko 40 puta na dan avioni širom SAD nalete na jata ptica, najčešće pri poletanju i godišnja šteta na avionima zbog toga je veća od 400 miliona dolara, no samo u pojedinačnim slučajevima to prouzrokuje ovako ozbiljne probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: