Vučić za CNN: Spasavanje života FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju američkoj televizijskoj mreži CNN u kojem je govorio o procesu vakcinacije protiv koronavirusa u Srbiji.

Izvor: B92
Podeli
EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Pročitajte još:


CNN: Srbija "besplatno nudi vakcine čak i strancima"; Govorio i Vučić FOTO

"Za nas vakcinacija nije bila geopolitičko pitanje, za nas je to bilo pitanje spasavanja ljudskih života. Mi smo se pripremili na najbolji način. Mnogo smo uložili u digitalizaciju Srbije. Vidite i danas na Beogradskom sajmu kako je vakcinacija dobro organizovana. To znači da su naši softveri među najboljima na svetu i ja sam duboko ponosan zbog toga što smo bili uspešni u tome. Što se tiče nabavke vakcina, nabavili smo ih iz svih delova sveta. Sad možete u Srbiji dobiti američku, britansku, rusku i kinesku vakcinu. Možete da birate vakcinu", izjavio je predsednik.

Vučić je rekao da su sve vakcine dobile odobrenje nadležnih agencija.

"Naš posao je bio da dobijemo što više vakcina. Naše agencije su morale da odobre za te vakcine i one su to uradile i počeli smo sa vakcinacijom. Veoma sam ponosan i mislim da je to dobro i za region. Ljudi su počeli da dolaze u Srbiji ne samo iz Zapadnog Balkana. Nama to ne smeta. Mislimo da svako treba da primi obe doze vakcine i da bude spasen. Nemoguće je Srbiju odvojiti od regiona", rekao je Vučić.

On je istakao važnost pomoći ljudima u regionu.

"Najbitnije pitanje je da li možemo da spasimo ljudske živote ili ne. Ako smo mogli da pomognemo nekome iz Sarajeva, Podgorice, Skoplja, to je u velikoj meri isto kao da smo to uradili ljudima iz Niša, Kragujevca, Novog Sada, Beograda, iako smo odgovorni samo za njih. Ovo je naš region, to su naše komšije i dobro je ako mi možemo da pomognemo njima, to je dobro. Ako oni mogu da pomognu nama, mi ćemo biti zahvalni. Mislim da je to fer i da pokazuje da smo orijentisani ka budućnosti i da ne želimo da idemo u prošlost, da pričamo o problemima koji izazivaju podele. Ako možemo da uradimo nešto zajedno, to je dobro i to je veoma važno", rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio na dobar BDP koji je Srbiji omogućio da unapredi zdravstveni sistem.

On je najavio i da će Srbija dobiti vakcine iz programa Kovaks, te istakao da je Srbija na evropskom putu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu