"Je l' moguće da u ovoj zemlji samo ja hoću da idem na poligraf?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je važno što su institucije pokrenule pitanje računa lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2021.

20:52

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"To nosi i političke posledice", rekao je on.

Vučić je naveo da Đilas ima 50 računa u 17 zemalja, te da zna da će reći da to nisu privatni računi, već računi firmi.

"To su vaše firme", rekao je on i dodao da ga je "sramota kako je ova zemlja pljačkana i razarana do tih granica da tek sada otkrivamo to".

"Ja sam samo rekao - nemojte da se bavite tim ludostima, bolje smislite kako da odgovorite na to da li imate račune na Mauricijusu i u Švajcarskoj", kazao je on.

Vučić kaže da su opozicionari naveli da je o tim računima govorio zbog Jovanjice i naveo da je spreman za poligraf.

"Ja, evo, kažem, spreman sam da idem na poligraf, da odgovaram na 50 pitanja", rekao je Vučić.

Kako je dodao, spreman je na poligraf i po pitanju ubistva Olivera Ivanovića.

"Je l' moguće da u ovoj zemlji da samo ja hoću da idem na poligraf, a oni neće na najjednostavnija pitanja. Poligraf je veoma važan, da bi se pokazalo da li je neko spreman, da li govori istinu ili ne. Posle toga dolaze sudski postupci. A šta vi imate od toga da kažete - život dajem, ali izjavu za poligraf ne dajem", rekao je on.
Pročitajte još:

Vučić: Nisam pomislio na Nebojšu Stefanovića nijednog trenutka

"Vakcina je moćno oružje, vakcina je život"

"Izludim od toga kada pogledam da imamo 62 milijarde dinara više"

Vučić: Srbija nabavila američki lek

Vučić: Ako budu loši rezultati, produžićemo mere; Nadam se bez zaključavanja

Vučić najavio dodatne mere podrške: Ko će dobiti još novca? Predsednik je zamolio i poslanike vladajuće većine u Skupštini da ne napađu KRIK, ili druge medije ili nevladine organziacije, koliko god se ne slagali u stavovima.

"Nisam neko ko je oduševljen radom KRIK-a, BIRN-a, ne bih da govorim razloge, ali nemam pravo, kada dođu na pres konferenciju, da ih ne poštuje i ne odgovorim na pitanja, da učestvujem u hajci na njih", rekao je Vučić.

Dodao je da će se boriti da zaštiti prava ljudi iz KRIK-a, civilnog sekotra, na svakom mestu i to traži o svojih poslanika.

"Ja ih molim da vode računa i da je za nasu demokratiju strašno važno da čak i kad nisu u pravu, čujemo njihove stavove, a mi možemo da odgovorimo, ali da se ponašamo odgovornije i da pokažemo poštovanje", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: