"Evropa bira političko spletkarenje umesto zdravlja"

Umesto da misle na zdravlje stanovnika, evropske zemlje igraju političku igru oko vakcina, kaže portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

23:46

EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

"Ako oni u vreme pandemije, u vreme kada su im poremećeni rasporedi isporuka vakcina, ne poštuju se, ili jednostavno nema vakcina, a imajući priliku da sarađuju sa zemljama gde se ta vakcina proizvodi prednost daju političkoj petljavini u odnosu na zdrav razum i zdravlje svog naroda, onda me ne zanima da li će se vratiti u normalnost. To su njihovi problemi", istakla je Zaharova govoreći za televiziju "Rusija 24“. Prema njenim rečima, 2020. godine problemi sa evropskom solidarnošću "ispali su kao prljav veš iz korpe".

"Pokušavaju da to na neki način pažljivo kamufliraju, dobro shvatajući u kakvom su se lošem svetlu pokazali", konstatovala je portparolka MSP Rusije, prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: