Utorak, 16.02.2021.

15:13

Kako izgleda večeras auto-put Miloš Veliki VIDEO/FOTO

Završeni su produženi vikend i praznovanje, a oko 30.000 turista koji su tokom prethodnih dana boravili na planinama u zapadnoj Srbiji uputili su se nazad.

Izvor: B92

Kako izgleda večeras auto-put Miloš Veliki VIDEO/FOTO
Foto: RINA

Na auto-putu Miloš Veliki tokom dana zabeležen je pojačan intenzitet saobraćaja iz smera iz Čačka ka Beogradu, ali scenario od subote se nije ponovio.

Dužih zadržavanja na naplatnim rampama nije bilo i nisu formirane kolometaraske kolone vozila, kao što je to bio slučaj pre tri dana. Najveći zastoji bili su na putnom pravcu od Zlatibora ka Užicu, kao i na kružnom putu oko Čačka u popodnevnim časovima.

"Naši prijatelji su juče krenuli kući, a onih koji su se odlučili za takav potez bilo je dosta, pa verovatno iz tog razloga večeras nije nastao saobraćajni kolaps. Do Užica nam je trebalo skoro sat vremena, posle nije bilo gužvi, a u Preljini smo čekali samo nekoliko minuta, za razliku kad smo dolazili, u koloni smo bili preko dva sata", izjavio je za RINU, Ivan Smiljanić iz Beograda.

Prema podacima iz JP "Putevi Srbije" tokom prazničnih dana kroz deonicu autoputa u Preljini prošlo je oko 50.000 vozila.

JP "Putevi Srbije" saopštilo je da se danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i da se preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila. Stoga, svi naplatni kanali na autoputu "Miloš Veliki" danas će biti u funkciji bez minuta pauze.

Duž autoputa na portalima sa izmenjivom saobraćajnom signalizacijom istaknuta su su obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na ovoj saobraćajnici.

Na naplatnim rampama trenutno još uvek nema zadržavanja.

Kroz naplatnu stanicu Beograd je od petka do danas do 15h, prošlo ukupno 134.206 vozila.

Od toga 70.873 u smeru Beograd – Niš, a 63.333 vozila u smeru Niš- Beograd.

Očekivani protok u smeru Niš-Beograd za današnji dan je oko 22.000 vozila , što znači da u narednom periodu, odnosno do kraja dana se očekuje povratak još oko 15.000 vozila.

Pojačan intenzitet saobraćaja iz Niša ka Beogradu

Foto: RINA
JP "Putevi Srbije" kažu za B92.net da su svi državni putevi I i II reda u Republici Srbiji, prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima, Kopaoniku, Staroj Planini, Zlatiboru, Tari, Goču, Divčibarama, Brezovici, Zlataru, Crnom Vrhu, prohodni.

"Produženi praznični vikend je obeležen velikim brojem vozila koja su se prethodnih dana kretala uglavnom deonicama autoputa koje vode ka planinskim turističkim centrima", kažu iz JP "Putevi Srbije".

Dodaju da je najopterećeniji putni pravac je bio autoput "Miloš Veliki" u smeru Beograd-Čačak u petak i subotu, dok se danas pojačan intenzitet vozila očekuje u suprotnom smeru, dakle od Čačka ka Beogradu.

"Na autoputu E-75, deonica Beograd-Dimitrovgrad-Preševo je takođe zabeležen povećan broj vozila, ali zadržavanja nismo imali ni na jednoj naplatnoj stanici".

Kroz naplatnu stanicu Preljina je u istom vremenskom periodu prošlo 48.041 vozila. Na naplatnoj stanici Obrenovac beležimo promet od 64.071 vozila u navedenom periodu.

JP "Putevi Srbije", Sektor za naplatu putarine radi maksimalnim kapacitetom. Svi naplatni kanali na ukupno 65 naplatnih stanica su otvoreni 24 sata dnevno. Rezervne ekipe inkasanata su u pripravnosti, kako bi se osigurao rad naplatnih kanala bez pauze i omogućio maksimalan protok vozila

AMSS upozorava

Foto: RINA
Poslednji dan praznika i produženog vikenda donosi nam pojačan intenzitet saobraćaja koji u ovim popodnevnim satima uslovljava povremeno usporeniju vožnju na najopterećenijim putevima kao i na prilazima gradskim sredinama, navodi u saopštenju Automoto savez Srbije.

Slična situacija se može očekivati i tokom večeri i to pre svega na AP Miloš Veliki, a gde su prema informacijama Puteva Srbije svi naplatni kanali u funkciji bez pauze.

Duž samog auto-puta na portalima sa izmenjivom saobraćajnom signalizacijom su istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim rampama i o stanju na autoputevima.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok se na nekim putničkim i teretnim terminalima na graničnim prelazim a čeka otprilike sat vremena.

Prema informacijama Uprave granične policije od 17 i 15 piutnička vozila čekaju da uđu u zemlju na prelazu Sremska Rača 60 minuta,koliko na teretnim terminalima vozila čekaju na Batrovcima, dok na Gradini na izlazu iz zemlje čekaju 120 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

17 h

Podeli: