Četvrtak, 10.12.2020.

12:37

Alijev: Uspostavili smo red u Nagorno-Karabahu

Azerbejdžanske vojne operacije u Nagorno-Karabahu su ponovo uspostavile pravdu i vladavinu međunarodnih zakona, rekao je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Izvor: Tanjug

Alijev: Uspostavili smo red u Nagorno-Karabahu
EPA-EFE/ VIKTOR TOLOCHKO / POOL

Ovo je rečeno na vojnoj paradi održanoj u Bakuu.

On je rekao da je taj trenutak azerbejdžanski narod čekao skoro 30 godina, kao i da je prisustvo predsednika Turske Tajipa Redžepa Erdogana na paradi demonstracija jedinstva, prijateljstva i bratstva dve zemlje.

"Od prvih časova rata, osetili smo tursku podršku. Ovakva politička i moralna podrška čini svakog našeg građanina ponosnim", rekao je Alijev.

Pre mesec dana potpisan je sporazum o prekidu vatre u Moskvi, a potpisnik sporazuma je, osim Alijeva i premijera Jermenije Nikole Pašinjana, bio i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

13 h

Podeli: