Dodik: Tužićemo Hrvatsku

BiH neće odustati od podizanja tužbe protiv Hrvatske ukoliko ne odustane od namere da odlaže nuklearni otpad na Trgovinskoj Gori, uz granicu sa tom zemljom.

Izvor: RTRS
Podeli
EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

To je poručio član Predsedništva BiH Milorad Dodik, prenosi RTRS.

Konačno je doneta odluka o formiranju stručnog i pravnog tima, iako je ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara Bisera Turković to odugovlačila, rekao je Dodik novinarima u Gradišci.

On je podsetio da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Staša Košarac to pitanje stalno vraćao na Savet i da se to uporno odbijalo.

"Mislim da je krajnje vreme da se donesu odluke koje verovatno nisu mogli da izbegnu“, rekao je Dodik.

On je podsetio da je prošle godine, kada je ušao u Predsedništvo, već na prvim sednicama tražio usvajanje odluke da se nuklearni otpad ne može odlagati na Trgovskoj gori i da je neophodno da se u to uključe organi BiH.

Hrvati su to radili individualno i sada vidimo neke pomake, jer smo rekli da ćemo, ukoliko ne dođe do dogovora, pokrenuti međunarodne sporove. Zbog toga je potreban i ovaj stručni tim da bi se napravila podloga za te poteze, rekao je Dodik.

On je istakao da se neće oklevati sa podizanjem tužbi na bilo kojoj sudskoj instanci u svetu, ukoliko ne bude dogovora sa Hrvatskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu