Određeno policijsko zadržavanje Miladinu Kovačeviću

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je policijsko zadržavanje Miladinu Kovačeviću.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

17:06

Određeno policijsko zadržavanje Miladinu Kovačeviću
Ilustracija:Depositphotos/Chalabala

On je osumnjičen da je mučio svoju devojku T. T. (26) i pretio joj pre dva dana u centru Beograda.

Njemu je rešenje o zadržavanju (hapšenju) uručeno u policiji Savski venac, gde se pre sat vremena javio na poziv, nakon što je za njim bila raspisana potraga.

Kovačević će u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje u Prvo osnovno tuzilaštvo, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

On se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je devojci pretio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon, napominju u tužilaštvu.

Devojka koja je prijavila njegovo ponašanje danas je tužilaštvu dostavila "povrednu listu".

Ona će takođe biti ispitana, kao i njena rođaka kod koje je pobegla nakon svađe sa Kovačevićem.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju brutalnog iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

Kovačević je, inače, 2010. godine, nakon sporazuma o priznanju kirivice, osuđen na dve godine i tri meseca zatvora u Prvpm osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog dela izvršenog u Americi.

On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana.

Pušten je iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

Kovačević je posle prebijanja Amerikanca stigao u Srbiju uz privremenu putnu ispravu (pošto mu je američko pravosuđe oduzelo pasoš) uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku.

Država Srbija je za obeštećenje prebijenog studenta tada iz budžeta izdvojila 900.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: