Iran pozvao na razgovor izaslanika UAE zbog ubistva ribara

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo na razgovor izaslanika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.08.2020.

13:31

Iran pozvao na razgovor izaslanika UAE zbog ubistva ribara

Izazlasnik je pozvan nakon što su plovila obalske straže Emirata pucala na nekoliko iranskih ribarskih brodova, usmrtivši dvojicu ribara.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je Iran preneo svoj bes otpravniku poslova UAE u utorak u Teheranu, dan nakon incidenta, prenosi AP.

Obalska straža UAE u ponedeljak je ubila dvojicu ribara kada je otvorila vatru na iranske ribarske brodove, a zaplenila je jedno od plovila i zadržala u pritvoru neke ribare, tvrdi Iran.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je izaslanika Emirata da UAE oslobode ribare i zaplanjeni brod i preda tela ubijeniih.

Iran je zatražio naknadu, kao i da se odgovarajuće mere sprovedu kako bi se slični incidenti sprečili u budućnosti.

Zvaničnici UAE i državni mediji u toj zemlji nisu potvrdili da je njihov diplomata pozvan na razgovor u Teheran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: