Nastavak tenzija u Minsku: Uhapšene dve osobe na nedozvoljenom protestu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije saopštilo je da su dve osobe uhapšene ispred fabrike traktora u Minsku tokom nedozvoljenih protesta.

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2020.

12:08

Nastavak tenzija u Minsku: Uhapšene dve osobe na nedozvoljenom protestu
EPA-EFE/ TATIANA ZENKOVICH

"Na lice mesta je stigla policija, koja je upozorila okupljene da krše zakon i zamolila ih je da se raziđu. Pojedini građani se nisu odazvali na molbe", saopštila je policija, prenosi Sputnjik.

Iz pres-službe fabrike saopšteno je da je deo radnika MTZ uzeo neplaćeno odsustvo, između ostalog i zbog političkih razloga, ali da preduzeće radi.

"Prema dostupnim informacijama, 167 ljudi je uzelo odsustvo iz porodičnih razloga, pet zbog političkih razloga i zbog štrajka", rečeno je Sputnjiku u pres-službi preduzeća.

Kako je navedeno, u MTZ je zaposleno više od 15.000 radnika i fabrika radi.

Ranije je saopšteno da je nekoliko radnika, koji su uzeli neplaćeno odsustvo u znak protesta zbog situacije u zemlji, uhapšeno na ulazu u MTZ, gde su došli da podrže kolege koji štrajkuju na radnom mestu.

Trenutno kod ulaza u MTZ nema demonstranata, a na ulici dežuraju specijalne snage Belorusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: