Utorak, 18.08.2020.

11:48

Umesto Lukašenka, Angela je pozvala Putina

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o stanju u Belorusiji posle predsedničkih izbora.

Izvor: Tanjug

Umesto Lukašenka, Angela je pozvala Putina
Tanjug/Tobias Schwarz/Pool Photo via AP

"Kancelarka je podvukla da beloruska vlada treba da odustane od nasilja protiv mirnih demonstranata, da odmah pusti na slobodu političke zatvorenike i uspostavi nacionalni dijalog sa opozicijom i društvom, kako bi se kriza prevazišla“, preneo je portparol kancelarke Štefan Zajbert u saopštenju.

Zajbert je već juče preneo da je Nemačka otvorena za proširenje sankcija protiv Belorusije, ako ne bude prestalo nasilje protiv demonstranata.

Podsetimo, Lukašenko je prethodnog dana izjavio da je planiran razgovor s Merkelovom, ali su iz Berlina demantovali te njegove navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: