Svet 12

17.05.2024.

14:53

Drama u Francuskoj: Počinilac bio proteran iz zemlje?; Policija ga ubila FOTO/VIDEO

Francuska policija ubila je naoružanog čoveka koji je pokušao da zapali sinagogu u severozapadnom gradu Ruanu, saopštio je francuski ministar unutrašnjih poslova.

Izvor: Index.hr

Drama u Francuskoj: Počinilac bio proteran iz zemlje?; Policija ga ubila  FOTO/VIDEO
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Podeli:

Muškarac je bio naoružan nožem, a kada je krenuo prema policiji, pucali su u njega, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Ruana Nikolas Majer-Rosinjaol rekao je da napad na sinagogu pogađa samo jevrejsku zajednicu, ali da je ceo grad u šoku.

"U Ruanu, policajci su rano jutros neutralizovali naoružanog pojedinca koji je očigledno želeo da zapali gradsku sinagogu", napisao je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

On je čestitao policajcima na hrabrosti. Muškarac je, prema nezvaničnim informacijama, bio naružan nožem i gvozdenom šipkom, prenosi Mond.

Počinilac bio proteran iz Francuske

Muškarac koga je policija ubila danas pošto je pokušao da zapali sinagogu u Ruanu bio je alžirskog porekla, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen.

"Osoba koja je pokušala da zapali sinagogu u Ruanu nije francuski državljanin, on je alžirskog porekla", rekao je Darmanen na pres konferenciji u tom gradu.

Neimenovani izvor blizak istrazi rekao je za TV BFM da je taj muškarac imao nalog da napusti francusku teritoriju, ali da ga je osporio pred sudom.

Nalog nije bio izvršan jer je uložio žalbu, rekao je taj izvor. Francuska policija ubila je danas muškarca koji je pokušao da zapali sinagogu Ruanu.

On je, prema nezvaničnim informacijama, bio naoružan nožem i gvozdenom šipkom.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: