Ponedeljak, 10.08.2020.

11:17

Lukašenkova protivnica ne priznaje izborne rezultate

Izborni štab Svetlane Tihonovske na predsedničkim izborima u Belorusiji saopštio je danas da ne priznaje rezultate Centralne izborne komsije.

Izvor: Beta

Lukašenkova protivnica ne priznaje izborne rezultate
EPA/ MARINA SEREBRYAKOVA

Kako prenosi RIA, pozivajući se na predstavnika Tihonovske, rezultati koje poseduje štab sa glasačkih mesta govore da je Tihonova pobedila sa 70 do 80 odsto glasova.

Prema podacima CIK-a ona je na izborima dobila 9,9 odsto.

Štab je saopštio da će uskoro objaviti plan dejstava u budućnosti.

Posle objavljivanja zvaničnih rezultata, Lukašenku su čestitali lideri Rusije, Kine, Kazahstana.

Beloruska policija brutalno je noćas rasterala demonstrante koji su izašli na ulice da iskažu nezadovoljstvo dugogodišnjom autoritarnom vladavinom predsednika Lukašenka i "falsifikovanjem rezultata izbora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: