"Krizni štab razmatra uvođenje uslova za ulazak u Srbiju"

Direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović kaže da Krizni štab u kontinuitetu razmatra da li će biti uvedeni uslovi za ulazak u Srbiju.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 31.07.2020.

15:56

Printskrin: TV B92

Razmatra se da li će biti uvedena mera karantina ili obaveznog negativnog PCR testa za strane državljane koji dolaze u Srbiju, kao i Srbe koji se vraćaju iz inostranstva.

Jovanovićeva je rekla da se Krizni štab bavi tim pitanjem u zavisnosti od aktuelnih uslova.

"Svakako uzimamo u razmatranje kakva su pravila u drugim zemljama koji zahtevaju negativan PCR test ne stariji od 72 sati od trenutka uzimanja brisa i to je uslov u najvećem delu zemalja", rekla je Jovanovićeva i podsetila i na preporuku Svetske zdrastvene organizacije koja kaže da svaka zemlja samostalno odlučuje o uslovima ulaska na njenu teritoriju tokom pandemije.

Dodala je da za ulazak u Srbiju za sada ne postoji nikakav uslov, ali da se pomno prati situacija.

"Ukoliko neko ima simptome, naš zdrastveni sistem je svakako tu da odgovori da li kroz preporučivanje karantina onima koji imaju simptome ili upučivanju na bolničko lečenje", zaključila je Jovanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: