Skoro kilogram zlata tokom vikenda "stalo" na Horgošu

Carinici su tokom proteklog vikenda u dva slučaja na prelazu Horgoš prema Mađarskoj zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2020.

14:07

Skoro kilogram zlata tokom vikenda
EPA-EFE/EDVARD MOLNAR HUNGARY OUT

Vrednost nakita biće naknadno procenjena.

Carinici su dvojici holandskih državljana, koji su putovali iz Roterdama u Tursku i koji su najpre rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, u farmerkama u putnoj torbi i u sefu u prtljažniku pronašli više od pola kilograma zlatnog nakita.

Dan ranije je na istom prelazu prilikom ulaska u zemlju pronađeno nešto više od 400 grama neprijavljenog zlatnog nakita prilikom detaljnog pregleda automobila ''porše kajen'' nemačke registracije.

Automobilom je iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala tročlana porodica turskih državljana, navodi se u saopštenju Uprave carina i dodaje da je naknadnom proverom u džepu jakne 62-godišnje žene pronađena kesica sa 36 komada različitog zlatnog nakita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: