Kuljaju nagađanja: Zašto Duda ide kod Trampa?

Poljski predsednik Andžej Duda najavio je da će iduće nedelje posetiti Vašington i u Beloj kući razgovarati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2020.

07:25

Kuljaju nagađanja: Zašto Duda ide kod Trampa?
Foto: EPA/EFE Shawn Thew

Dva predsednika trebalo bi da razgovaraju, kako je najavljeno, o pitanjima iz oblasti vojne, ekonomske i energetske saradnje između dve zemlje, izvestio je "Fajnenšal Tajms".

Ova poseta Vašingtonu planirana je za 24. jun, samo dan uoči predsedničkih izbora u Poljskoj na kojima Duda nastoji da osvoji drugi predsednički mandat i u jeku nepotvrđenih infomacija da bi SAD mogle dodatno da pojačaju svoje vojno prisustvo u Poljskoj.

Ta vest usledila je nakon odluke američkog predsednika da povuče oko 10.000 američkih vojnika stacioniranih u Nemačkoj.

Prošle godine Vašington i Varšava postigli su sporazum o povećanju američkog vojnog kontingenta u Poljskoj za još hiljadu vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: