Od heroja nacije do kršenja vladinih preporuka VIDEO

Irski premijer Leo Varadkar tvrdi da nije prekršio propise i smernice sedeći sa prijateljima u parku u Dablinu.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2020.

19:14

Od heroja nacije do kršenja vladinih preporuka VIDEO
EPA/ Photocall Ireland / POOL

On se na taj potez odlučio uprkos preporukama visoke vladine zvaničnice Liz Kanavan da piknik treba izbegavati.

Varadkarov portparol sinoć je izjavio da premijer "nije prekršio zakone, da je poštovao propise i pridržavao se smernica javnog zdravstva", dok je u nedelju bio na pikniku u parku Finiks, prenosi Gardijan.

Komentar je usledio nakon što su se na društvenim mrežama pojavile slike premijera bez košulje sa njegovim partnerom Metjuom Baretom i dvojicom prijatelja u blizini spomenika u Velington parku.

Gardijan komentariše da je izlet u suprotnosti sa savetima koje je prošle nedelje na medijskom brifingu dala Liz Kanavan, pomoćnica sekretara u kabinetu premijera.

Liz Kanavan je, naime, rekla: "Ako posećujete javna mesta, pokušajte da se ne zadržavate ili da imate piknik. Molim vas, vežbajte i idite kući".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: