U eksploziji kamiona cisterne u Siriji preko 20 mrtvih

Više od 20 ljudi, civila i boraca, poginulo je u eksploziji kamiona cisterne u gradu Afrinu, koji je pod kontrolom turskih snaga i njihovih sirijskih saveznika

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2020.

18:40

U eksploziji kamiona cisterne u Siriji preko 20 mrtvih

Kamion cisterna na kome je bila bomba eksplodirao je na pijaci i tada su ubijene 22 osobe, a najmanje 27 ljudi je povređeno, navela je Opservatorija, dodajući da je među poginulim i šest sirijskih boraca povezanih sa Ankarom.

Turska agencija Anadolija javlja pozivajući se na neimenovane bezbednosne zvaničnike da se veruje da su napad izveli sirijski kurdski borci povezani sa kurdskim militantima koji se bore u Turskoj, prenosi agencija AP.

Turska i saveznički sirijski borci zauzeli su Afrin 2018. godine u vojnoj operaciji kada su izbačeni lokalni kurdski borci, a hiljade Kurda je raseljeno.

Ankara smatra kurdske borce, koji su pod kontrolom držali Afrin, teroristima. Od kada ih je proterala dogodio se niz napada na turske mete u toj oblasti.

Turska podržava sirijsku opoziciju u ratu protiv predsednika Bašara el Asada, ali se udružila sa Rusijom da obezbedi i nadgleda lokalna primirja u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: