Svet 0

09.05.2024.

8:36

Bajden: Upozorio sam, ako napadnu, nema oružja

Američki predsednik Džozef Bajden upozorio je prvi put javno u sredu da će SAD obustaviti isporuku određenog oružja Izraelu, ukoliko izraelske snage izvrše veliku invaziju na grad Rafu na jugu Pojasa Gaze.

Izvor: Tanjug

Bajden: Upozorio sam, ako napadnu, nema oružja
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci, File

Podeli:

Bajden je u intervjuu za Si-En-En priznao da je Izrael koristio američko oružje za ubijanje civila u Pojasu Gaze.

Bajden je rekao da će SAD nastaviti da isporučuju Izraelu odbrambeno oružje, uključujući i sistem protivvazdušne odbrane "Gvozdena kupola" da bi, kako je naveo, odgovorio na napade sa Bliskog istoka.

Predsednik SAD je, međutim, naglasio da Vašington neće isporučivati Izraelu bombe i artiljerijske granate.

Neimenovani američki zvaničnik rekao je za Rojters da su SAD pažljivo pregledale isporuku oružja koje bi se moglo koristiti u izraelskom napadu na Rafu i da su pauzirale pošiljku koja se sastoji od 1.800 bombi od 907 kilograma i 1.700 bombi od 226 kilograma.

Izrael je ove sedmice napao Rafu, gde je više od milion Palestinaca našlo utočište od sukoba u drugim delovima Pojasa Gaze, a Tel Aviv je saopštio da je reč o "ograničenoj operaciji".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: