Zapalio toranj jer je mislio da se koristi za 5G mrežu VIDEO

Holandska policija traži nepoznatu osobu koja je prošlog petka u Groningenu pokušala da zapali telekomunikacijski predajnik.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2020.

23:28

Default images

Na snimcima nadzornih kamera vidi se mlađi muškarac koji prilazi tornju, poliva ga tečnošću koju nakon toga pali i onda beži automobilom, prenosi portal "Indeks".

To je već 13. zapaljeni toranj u Holandiji u samo dve nedelje, a policija smatra da napadači tako žele da spreče širenje 5G mreže koju smatraju uzrokom širenja virusa korona.

Mreža 5G u toj zemlji postoji tek u eksperimentalnoj fazi, a toranj u Groningenu uopšte ne emituje tu frekvenciju.

Udruženje "Stop 5G NL", koje se bori za zabranu mreže nove generacije u Holandiji, ogradila se od ovog i od svih napada na predajnike i rekla da za svoj aktivizam uvek koristi samo legitimne akcije i proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: