Nova vest
Košarka 15

28.4.2024.

8:33

Dejvis bi da bude defanzivac godine, a pored Jokića ne zna ni gde je lopta VIDEO

Koliko god da nas Nikola Jokić navikava na svoje majstorije u proigravanju saigrača, nikada nismo do kraja spremni kada nas iznenadi novom, još unikatnijom asistencijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Uprkos porazu od Lejkersa (119: 108), ni četvrta utakmica prve runde plej-ofa nije bila izuzetak.

Srpski centar je imao čak 14 asistencija u novom triplu-dablu (33 poena, 14 skokova), a dve su se naročito istakle.

Kada govorimo o jedinstvenosti, svakako da je dodavanje za koš iz jednog jedinog dodira nešto što retko viđamo. Jokić je u tranziciji dobio loptu ispred sebe, Prins i Dinvidi su pokušali da ga udvoje, a dvostruki MVP je samo "bocnuo" loptu između njih ka Majklu Porteru Džunioru koji ju je zakucao.

Nešto što češće viđamo su sigurno asistencije iza leđa. Sredinom prve deonice Jokić je bio gotovo na liniji za tri poena kada je na taj način proigrao ponovo Portera za još jedno zakucavanje i nove lake poene.

Zanimljivo je da je Entoni Dejvis u toj akciji čuvao Jokića. Košarkaš "jezeraša" je nedavno komentarisao činjenicu da nikada nije dobio nagradu za defanzivca godine, a iza svega smatra da je to što je "NBA protiv njega".

Možda su ga oni koji se pitaju za nagrade gledali samo u mečevima protiv Jokića. To bi sve objasnilo.

Podeli:

Komentari 15

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 15

Podeli:

Tenis

Oglasio se Novak Đoković!

Novak Đoković oglasio se iz hotela, nakon što je u petak uveče doživeo neprijatnu situaciju prilikom izlaska sa terena u Rimu.

B92.Sport

0:37

6 h

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Microsoft opet hoće da vam "uvalja" Binga

Uskoro stižu korisna unapređenja u Snipping Tool aplikaciju za Windows 11, ali čini se da uz to dolazi i jedno neprijatno iznenađenje: Microsoft pokušava i ovde da krišom ubaci Bing pretraživač.

Tech Radar

19:03

11 h

Novo Sport Video Menu