Italija naredila prebacivanje migranata na drugi brod u karantin

Italija je naredila da 156 migranata sa nemačkog spasilačkog broda kod zapadne obale Sicilije budu prebačeni na drugi brod i stavljeni u karantin.

Izvor: B92

Nedelja, 12.04.2020.

21:44

Italija naredila prebacivanje migranata na drugi brod u karantin
Ilustracija: EPA-EFE/ Ricardo Garcia

Migranti, uglavnom iz Afrike i sa Bliskog Istoka, moraju da budu podvrgnuti zdravstvenim pregledima, rekli su italijanski zvaničnici, prenosi Bi-Bi-Si.

Nemačkom spasilačkom brodu Alan Kurdi nije dozvoljeno da uplove u italijanske i malteške luke zbog straha od korona virusa.

Italijansko ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je taj potez neophodan jer su zdravstvene ustanove na Siciliji već preopterećene.

Dopuštanje migrantima da se se iskrcaju sa broda Alan Kurdi, kojim upravlja nemačka humanitarna organizacija Se - Aj (Sea-Eye), bio bi preveliki pritisak na ostrvske lokalne vlasti, rekao je italijanski šef civilne zaštite Anđelo Boreli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: