Makron zapretio Džonsonu: Zatvoriću granicu

Francuski predsednik Emanuel Makron zapretio je u petak britanskom premijeru Borisu Džonsonu da će zatvoriti granicu sa Velikom Britanijom.

Izvor: B92

Nedelja, 22.03.2020.

14:04

Makron zapretio Džonsonu: Zatvoriću granicu
EPA-EFE/ Charles Plataiau / arhiva

Makron će zatvoriti granice ukoliko Džonson ne preduzme oštrije mere u suzbijanju epidemije korona virusom, objavio je "Liberasion".

Džonson je u petak uveče naložio zatvaranje pabova, restorana, pozorišta, bioskopa i teretana da bi se usporilo širenje epidemije, nakon što su to već učinile druge evropske zemlje. Pozivajući se na izvor iz kabineta francuskog predsednika, "Liberasion" navodi da je Džonsonova odluka usledila pošto mu je Makron u petak ujutru dao ultimatum da neće dozvoliti ulazak u zemlju državljanima Ujedinjenog Kraljevstva. "Jasno smo mu zapretili da konačno donese odluku", piše list pozivajući se na izvor iz Jelisejske palate. Drugi izvor potvrđuje da su Makron i Džonson razgovarali u petak telefonom. "Možda je način na koji se to predstavlja preoštar, ali mi smo bili spremni za zatvorimo granicu", rekao je on za Rojters. Britanija je napustila EU 1. februara ali ostaje u zoni slobodnog kretanja sa Unijom do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: