"Ne znam šta vi mislite" - kineski stručnjak šokiran ponašanjem Italijana VIDEO

Drugi čovek kineskog Crvenog krsta stigao je u Lombardiju kako bi pomogao tamošnjim vlastima i lekarima u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2020.

15:15

Default images

Sun Šuopeng održao je konferenciju za medije na kojoj je žestoko kritikovao ponašanje Italijana.

"Situacija u Lombardiji trenutno je vrlo slična onoj u Vuhanu pre dva meseca, koji je mesec dana bio u strogom karantinu, i napokon se beleži trend pada broja obolelih", objašnjava i dodaje:

"Međutim, ovde u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantina: javni prevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere, mnogi ne nose maske. Ne znam šta vi mislite. Morate da razumete, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa. Savetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi bi trebalo da ostanete kod kuće, ljudski životi su najvažniji", rekao je Sun Šuopeng.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: