Supermarkete će čuvati policija?: Redovi, tuče i prazni rafovi u Londonu VIDEO/FOTO

Britanski supermarketi očekuju da ih policija čuva, kako bi potrošače odvratili od neprimerenog ponašanja, ukoliko dođe do stavljanja Londona u karantin.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 19.03.2020.

14:45

Supermarkete će čuvati policija?: Redovi, tuče i prazni rafovi u Londonu VIDEO/FOTO
Tanjug/ AP Photo/ Kirsty Wigglesworth

Potrošači u Velikoj Britaniji ponašaju se tako da se i premijer Boris Džonson pridružio velikim supermarketima, kao što su Tesko, Sensburi, Asda i Morisons, koji su apelovali na potrošače da ne kupuju panično, prenosi Rojters. I

Ipak, ni to nije vredelo, jer su pojedini kupci nastavljali na taj način da kupuju, pa je došlo do nestašice hrane u prodavnicama. U pojedinim prodavnicama jutros je došlo do nemilih scena - tuča i svađa kada su kupci želeli da kupe pojedine proizvode poput toalet-papira, flaširanih voda, konzervi sa hranom. Portparol Nacionalne policije saopštio je da za sada nije odlučeno da policija obezbeđuje supermarkete, ali da se spremaju za sve scenarije. "Ne očekujuemo nestašiće hrane ili pljačke. U stvari, iskustvo iz drugih zemalja nam govori da to najverovatnije neće biti problem. Ne možemo da kažemo da neće doći do nekih izolovanih incidenata na koje ćemo morati da odgovorimo", rekao je on. Na snimcima se mogu videti ogromni redovi ispred marketa. Neki marketi morali su da ograniče broj artikala koji je moguće kupiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: