Na protestu u Parizu protiv repera iz Konga izbio požar, evakusana stanica VIDEO

Pariska policija evakuisala je večeras železničku stanicu Gar de Lion nakon što je požar zahvatio više vozila parkiranih u blizini.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2020.

19:29

Default images

Kako se navodi - nad istorijskim zdanjem se nadvio gust oblak dima.

Policija je saopštila da je požar pod kontrolom, ali je iz okolnih ulica sa obala Sene i dalje moguće videti plamen, javlja AP.

Sat koji se nalazi na ulazu u stanicu takođe je obavijen gustim dimom. Policija je saopštila da je neko namerno zapalio jedan skuter nedaleko od stanice u vreme dok se tu danas održavao neprijavljeni koncert, nakon čega se vatra brzo proširila na obližnja parkirana vozila.

Za sada, kako je navela policija, nema podataka o povređenima.

Lokalni mediji su objavili da je požar podmetnut nakon što su tokom koncerta jednog repera iz Konga izbili sukobi, preneo je AP.

Sve se dogodilo na kraju zabranjenog protesta protivnika održavanja koncerta zvezde Konga, pevača Falija Ipupe, saopštili su vatrogasci.

Napetost je pre požara bila velika izmedju dve grupe demonstranata koji su za i protiv pevača. Protivnici smatraju da je Ipupa blizak bivšem predsedniku Žozefu Kabili i njegovom nasledniku Feliksu Čisekediju. Policija je prethodno zabranila okupljanja i privela je desetak demonstranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: