Vesić: U naredne tri godine Beograd dobija još 17 vrtića

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, najavio je danas da će prestonica u naredne tri godine dobiti 17 novih vrtića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/3540299/Ilustracija
Foto: Depositphotos/3540299/Ilustracija

Vesić je, gostujući u jutarnjem programu Studija B rekao da je Grad Beograd već utvrdio lokacije na kojima će ti vrtići biti građeni.

Za četiri od ovih 17 vrtića, dodao je, sprovedeni su tenderi i njihoiva izgradnja počinje brzo, dok će ostalih 13 biti gradjeno narednih godina.

"Za izgradnju vrtića, u budžetu Grada Beograda odobrena su sredstva u iznosu od 410 miliona dinara za 2020. godinu i 519 miliona dinara za 2021. godinu. Tokom prošle godine zaključili smo ugovore za projektovanje i izgradnju vrtića u opštinama Novi Beograd, Zemun, Čukarica i Obrenovac, i to u ulicama Marka Čelebonovića, Novogradskoj, Miloja Zakića i Belopoljskoj. Izvodjači završavaju projektovanje i očekujemo da tokom proleća, najkasnije do 1. maja, počne izgradnja ova četiri vrtića", kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, neke od lokacija na kojima će se graditi vrtići su u Borskoj ulici, u naselju Miljakovac (opština Rakovica), u naselju Braće Jerković, Kumodraškoj ulici i Ulici Borivoja Stankovića u naselju Medaković (opština Voždovac), u Ulici Tomasa Edisona u Sremčici, u blokovima 30, 8A, 7A i 62 (opština Novi Beograd), u Ulici Pavla Vujisića u Altini (opština Zemun), i Užičkoj ulici u naselju Borča 2 (opština Palilula).

"Beograd je jedina lokalna samouprava u Srbiji sa više od 70 odsto dece u vrtićima, a treba dodati da Grad subvencioniše boravak dece i u privatnim vrtićima. Cena borvka dece u vrtićima ne menja se već treću godinu zaredom. Sa novih 17 vrtića situacija će biti znatno bolja", istakao je zamenik gradonačelnika.

Sve to, ističe, postignuto je u kada je roditeljima moralo da bude vraćeno oko tri milijarde dinara jer im je prethodna gradska vlast naplaćivala duplo skuplje vrtiće nego što je to bilo dozvoljeno zakonom.

"Za te tri milijarde dinara mogli smo da sagradimo još 15 vrtića", naveo je Vesić.

strana 1 od 105 idi na stranu