Novi talas hapšenja u Saudijskoj Arabiji: Iza rešetaka osam pisaca i blogera

Saudijska Arabija je u novom talasu hapšenja privela najmanje osam intelektualaca i bivših blogera koji imaju veze s reformama u toj zemlji.

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2019.

13:34

Novi talas hapšenja u Saudijskoj Arabiji: Iza rešetaka osam pisaca i blogera
Ilustracija: Depositphotos/Doglikehorse

Grupa za ljudska prava ALKST sa sedištem u Londonu i osoba upoznata s hapšenjima naveli su imena pritvorenih, a među njima se nalaze i pisci koji su u određenoj meri radili na kampanji Vižn 2030, prestolonaslednika Mohameda bin Salmana za preuređenje saudijske ekonomije i društva, prenosi AP.

Osoba upoznata s hapšenjima rekla je da nije najjasnije zašto su pojedinci pritvoreni ili jesu li optuženi. Osoba je govorila pod uslovom da ostane anonimna, zbog straha od odmazde.

Hapšenja su deo dvogodišnje borbe protiv aktivista i kritičara prestolonaslednika, koji je privukao globalnu pažnju nakon ubistva novinara Džamala Kašogija u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: