Vučić: Nisam znao da postoji otrov na etničkoj osnovi

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Predsedništvo Srbije
Tanjug/Predsedništvo Srbije

On je u razgovoru izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu i Metohiji, posle tamošnjih izbora, i izazivanja tenzija od Prištine.

Predsednik Vučić je rekao da nije znao da postoji otrov koji selektivno deluje na etničkoj osnovi, ali da će insistirati na sveobuhvatnoj istrazi i kažnjavanju lažova i prevaranata, koji su organizovali ovu sramnu medijsku akciju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o završnim pripremama za posetu premijera Dmitrija Medvedeva u subotu 19. oktobra.

Oni su rekli da je program posete intenzivan i sadržajan, kao i to da će na najbolji način odraziti odlične političke odnose i široki spektar saradnje Srbije i Rusije.

Kako su istakli dvojica sagovornika, poseban značaj imaće zajedničko obeležavanje 75-godišnjice oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dvaju naroda.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili i situaciju u regionu.

strana 1 od 127 idi na stranu