Kraj drame na Sredozemlju: Španija šalje brod po migrante

Španska vlada saopštila je da će poslati mornarički brod koji će preuzeti 83 migranta sa humanitarnog broda "Open arms"

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2019.

16:22

Kraj drame na Sredozemlju: Španija šalje brod po migrante
EPA-EFE/ AVRA FIALAS HANDOUT/ SOS Mediterranee

Brod na kojem su loši uslovi plovi 19 dana po Sredozemnom moru jer Italija ne želi da ga primi.

Saopštenje je stiglo jer je najmanje 15 migranata skočilo u more sa broda "Open arms" koji "očajno žele da dođu do Lampeduze".

Kancelarija španskog socijalističkog premijera Pedra Sančesa je u saopštenju navela da će ratni brod Audas po podne završiti s pripremama i poći iz južne španske luke Rota. Dolazak broda u Lampeduzu ne očekuje se pre petka.

Posada je rekla da pokušavaju da pomognu, ali da je "situacija van kontrole". Oni su objavili snimak na kom se vide migranti u crvenim spasilačkim prslucima kako plutaju na vodi, pojedinačno ili u grupama. Spasilački čamac pokušava da ih prikupi.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini odbio je da dozvoli brodu pristup luci, iako se šest drugih evropskih zemalja saglasilo da primi migrante, koji su početkom avgusta nađeni na moru kod Libije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: