"Samo u julu stradala 63 čoveka"

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i voze bezbedno.

Izvor: B92

Petak, 09.08.2019.

14:35

Ilustracija: Tanjug/SANJA EKER/bb

Ona je istakla da je teška i poražavajuća činjenica da su samo u julu u saobraćajnim nesrećama stradala 63 čoveka, a da smo u poslednjih deset dana izgubili desetoro mladih, od toga dvoje dece.

"Životi naše dece nemaju cenu", napomenula je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju.

Povodom poslednjeg tragičnog događaja u kojem je četvoro mladih noćas izgubilo život, a još četvoro teško povređeno, Mihajlovićeva je istakla da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja posebno definisan član koji se odnosi na mlade vozače i koji jasno propisuje ograničenja i pravila ponašanja mladih vozača.

Od toga da ne smeju da budu za volanom od 23 časa do 6 ujutru, da mogu da upravljaju samo vozilom određene snage, uz pratnju odraslog, da ne smeju da konzumiraju ni trunku alkohola, do toga kojom brzinom smeju da se kreću, podvukla je ministarka.

Ona je uputila je saučešće roditeljima i porodicama nastradalih, a svim učesnicima u saobraćaju apel da poštuju saobraćajne propise i voze odmorni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: