Predsedništvo Srbije: Makron i Vučić iduće nedelje s građanima na Kalemegdanu VIDEO

Predsednici Srbije i Francuske, Aleksandar Vučić i Emanuel Markon "obratiće se građanima" na Kalemegdanu kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj,

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

19:10

Predsedništvo Srbije: Makron i Vučić iduće nedelje s građanima na Kalemegdanu VIDEO
Foto: Screenshot/Prva

Ovo je rekla Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević.

Ona je, za Televiziju Prva, uoči dvednevne posete Makrona rekla da njegova odluka da se "obrati na Kalemegdanu" govori o "bliskosti dva naroda i o značaju koju pridaje svojoj poseti Srbiji", te da se očekuje da tamo tada bude "više hiljada grđana".

Navela je da je za ponedeljak planirano da Makron, odmah po dolasku na Aerodrom "Nikola Tesla", kojim rukovodi francuska kompanija "Vansi", s Vučićem "otkrije tablu kojom se obeležava početak modernizacije" tog aerodroma.

Prvog dana je predviđeno da dva predsednika polože vence na Spomen-kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, i na spomenik Milunki Savić, koja posle Prvog svetskog rata dobila niz odlikovanja, medju kojima francuski Orden Legije časti.

U planu je, drugog dana, u utorak, da se "posredstvom Francuske ambasade", dvojica predsednika sretnu i razgovaraju s mladima.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: