Nedelja, 30.06.2019.

13:27

"Palestinci odlučni da nastave sukob po svaku cenu"

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da su Palestinci "odlučni da nastave sukob po svaku cenu".

Izvor: Beta/AP

Foto: EPA-EFE/Oded Balilty

Netanijahu je na sednici Vlade aludirao na činjenicu da je palestinsko rukovodstvo bojkotovalo bliskoistočnu mirovnu konferenciju održanu prošle sedmice u Bahreinu, u cilju da se obezbedi ekonomska pomoć Palestincima i palestinskim izbeglicama u visini od 50 milijardi dolara tokom deset godina.

Izraelski lider je rekao da je Izrael pozdravio taj plan SAD o palestinskom razvoju, a sami Palestinci su ga odbacili i čak uhapsili palestinskog biznismena koji je učestvovao na skupu u Manami, glavnom gradu Bahreina.

“Tako se ne ponašaju oni koji žele da promovišu mir”, rekao je Netanjahu.

Palestinci su u međuvremenu oslobodili pritvorenog biznismena Saleha Abu Majalu.

Palestinska uprava optužuje administraciju predsednika SAD Donalda Trampa da je pristrasna u korist Izraela i bojkotuje je otkako je Tramp priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela u decembru 2017. godine.

Pored toga, palestinski lideri optužuju SAD da pokušavaju da ih navedu da se odreknu palestinske državnosti u zamenu za novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: