Petak, 21.06.2019.

14:30

Angela Merkel se nada diplomatskom rešenju napetosti između SAD i Irana

Kancelarka Nemačke Angela Merkel izjavila je da se evropske zemlje još nadaju da može biti političkog rešenja napetosti između SAD i Irana.

Izvor: Beta/AP

Angela Merkel se nada diplomatskom rešenju napetosti između SAD i Irana
Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Ona je rekla novinarima u Briselu da su se politički savetnici evropskih vlada susreli na marginama sastanka Evropskog saveta da diskutuju o napetosti u regionu.

"Prirodno je da brinemo o situaciji i mi računamo na diplomatske pregovore za političko rešenje vrlo napete situacije", rekla je kancelarka.

Merkelova nije ulazila u detalje, ali je njena portparolka ranije danas pozdravila izveštaje da je predsednik SAD Donald Tramp očito doneo odluku protiv vojnih udara u znak odmazde za obaranje američke bespilotne letelice.

Portparolki Martini Fic je postavljeno pitanje o izveštajima da je Tramp odobrio vojne udare i onda odlučio da ih na pokrene.

"Što se tiče predsednika Trampa, mogu reći da postoji mogo izjava i nagoveštaja da bi američki predsednik želeo da izbegne vojni sukob i mi naravno to pozdravljamo. Kancelarka Merkel poziva obe strane da smanje napetost u regionu. Mi pozdravljamo sve korake koji mogu da doprinesu deeesklaciji", rekla je portparolka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: